Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O sumă impresionantă de bani s-a adunat pentru Filarmonică

© Photo : Miroslav RotariFilarmonica Națională
Filarmonica Națională - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii continuă să doneze bani pentru reconstrucția sediului Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici". Peste 765 de mii de lei au fost deja colectați pe conturile deschise de către Ministerul Finanțelor.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Dacă miercurea trecută, pe conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” s-au strâns doar 31 de mii de lei, la o săptămână diferență suma adunată depășește 765 de mii de lei. Informația se regăsește pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Ceslav Ciuhrii - Sputnik Moldova
Donațiile continuă: Societatea ajută Filarmonica
În data de 24 septembrie 2020, Filarmonica Națională a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat ore în șir pentru a stinge incendiul, însă focul a mistuit totul în calea sa. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat și s-a prăbușit. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.

A doua zi, Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii. Până acum pompierii au înaintat trei versiuni privind cauzele izbucnirii incendiului: defecțiunea echipamentului electric, producerea unui scurtcircuit și nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

Recent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că edificiul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va fi demolat parțial, deși anterior președintele Igor Dodon a spus că, cel mai probabil, clădirea va fi demolată în totalitate. Autoritățile municipale urmează să emită o autorizație pentru a putea demara lucrările de demolare. La prima etapă, vor fi evacuate toate deșeurile rămase în urma incendiului. 

În prezent, angajații Filarmonicii își continuă activitatea. Unii au fost repartizați la Palatul Național „Nicolae Sulac”, alții în sediul Palatului Republicii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0