Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Italia - Moldova. Engin Firat a anunțat componența de start

© Facebook / Federația Moldovenească de FotbalСборная Молдовы по футболу
Сборная Молдовы по футболу - Sputnik Moldova
Abonare
Mai puțin de 3 ore până la cel mai așteptat meci al anului pentru naționala de fotbal a Moldovei. ”Tricolorii” vor înfrunta de la ora 21:45 selecționata Italiei, în direct pe Prime.

CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik, Ștefan Ursu. Selecționerul Moldovei, Engin Firat, va juca cu următorul unsprezece: Koșelev - Plătica, Crăciun, Posmac, Armaș, Marandici - Rață, Carp, Ioniță - Suvorov - Nicolaescu.

”Vom juca trei meciuri într-o săptămână și este foarte mult pentru echipa noastră. Vom face mai multe schimbări în aceste jocuri. Le voi oferi mai multe șanse jucătorilor să intre în teren. În amicalul cu Italia voi avea posibilitatea să fac șase schimbări și vom încerca să păstrăm echilibrul în teren”, a declarat selecționerul Moldovei, Engin Firat.

Conștient că va fi un meci greu, Firat le-a transmis jucătorilor să încerce să joace într-un ritm ridicat.

”Sunt realist. După mine, Italia este una dintre favoritele la câștigarea Campionatului European de anul viitor. Pentru noi jocul de la Florența este o posibilitate de a învăța”, a menționat antrenorul în vârstă de 50 de ani.

Mijlocașul lui Benevento, Artur Ioniță, îi cunoaște foarte bine pe adversarii din această seară.

”Cu Barella și Cragno am fost colegi. Tot lotul Italiei este valoros. Vom întâlni un adversar foarte puternic”, a spus jucătorul de 30 de ani.

Totuși, doi dintre cei mai experimentați jucători ai Italiei, Giorgio Chellini și Leonardo Bonucci, cel mai probabil nu vor juca contra Moldovei, ei fiind în izolare de sâmbătă. Aceștia nu au primit deocamdată permisiunea din partea autorităților locale sanitare pentru protocolul COVID 19.

Футбол. Товарищеский матч. Россия - Испания - Sputnik Moldova
Sport
Încă un jucător moldovean va evolua în liga a doua a României

Moldova și Italia s-au întâlnit de patru ori până acum, iar italienii s-au impus de fiecare dată. Squadra Azzura a câștigat o singură dată la scor în 1997: 3-0 la Trieste. De-a lungul istoriei, ”tricolorii” au reușit să înscrie de două ori în poarta Italiei, prin Alexandru Curteian și Alexandru Gațcan.

Italia a jucat de 27 de ori până acum pe stadionul Artemio Franchi din Florența și niciodată nu a pierdut. Echipa lui Roberto Mancini vine după o serie impresionantă din 13 victorii și 3 remize.

Amicalul cu Italia va fi un test important înaintea meciurilor cu Grecia și Slovenia din Liga Națiunilor. Cu elenii jucăm pe 11 octombrie la Atena, iar contra Sloveniei vom evolua la Chișinău trei zile mai târziu.

Tot astăzi se dispută o serie de meciuri amicale tari: Germania - Turcia (ora 21:45), Portugalia - Spania (21:45) sau Franța - Ucraina (22:10).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0