Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un ministru din Moldova s-a îmbolnăvit de COVID-19

© Sputnik / Rodion ProcaФадей Нагачевский
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției a anunțat pe Facebook că s-a îmbolnăvit de COVID-19. Fadei Nagacevschi nu a precizat dacă și-a luat concediu de boală sau își exercită în continuare atribuțiile.  

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, s-a îmbolnăvit de COVID-19 și se tratează acum la domiciliu. Ministrul a anunțat acest fapt pe pagina sa de Facebook, în această seară.

„Sunt acasă și mă tratez de COVID-19”, a scris Fadei Nagacevschi.

„Între timp, aflu că un „trântor politic” mă acuză că nu rezolv problema cu un administrator de insolvabilitate”, a adăugat ministrul.

Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Nagacevschi: Ce surpriză le pregătește statul, în toamnă, judecătorilor și procurorilor

Fadei Nagacevschi nu a precizat dacă și-a luat concediu de boală sau își exercită în continuare atribuțiile, dar a punctat câteva aspecte referitoare la activitatea Ministerului Justiției.

„Să știți că administratorii în procese de judecată sunt numiți de judecători. Chestiunile legate de procesele de insolvabilitate se soluționează în instanță, și nu la MJ (Ministerul Justiției). (...)  MJ e responsabil de politici. Justiția se face în instanță. Populismul și prostia nu ne duc departe.”, a scris Fadei Nagacevschi.

Precizăm că astăzi au fost anunțate 831 de noi contaminări cu COVID-19, de peste 2,5 ori mai multe decât ieri, după efectuarea a 3.084 de teste. De asemenea, au fost înregistrate 14 noi decese provocate de virus. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 57.732 de cazuri în Republica Moldova. Numărul deceselor din cauza virusului a ajuns la 1.389 de cazuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0