Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii din Bișkek au ocupat clădirea Guvernului Kîrgîzstanului

© REUTERS / VLADIMIR PIROGOVProteste la Bișkek
Proteste la Bișkek - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii au ocupat clădirea Guvernului, au anunțat pentru RIA Novosti reprezentanții Cabinetului de Miniștri al Republicii Kîrgîzstan.

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. "Nu avem acces la locul de muncă. În clădire au intrat niște necunoscuți, care nu ne lasă să intrăm", a declarat unul dintre angajații guvernului kîrgîz pentru RIA Novosti.

El a spus că, cel mai probabil, cei car au pătruns în Casa Guvernului din Bișkek sunt protestatarii. El a mai precizat că necunoscuții nu au fi recurs la devastarea clădirii sau la furturi.

Proteste în Kârgâzstan - Sputnik Moldova
Violențe de stradă în Kârgâzstan după alegerile parlamentare
Pe 4 octombrie, în Kârgâzstan s-au desfășurat alegeri parlamentare. Prezența la vot a constituit 56,5 la sută. Potrivit rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 98 la sută din procese verbale, în legislative acced patru partide: Birimdik (“Unitatea”, formațiune pro-guvernamentală), cu 24,52 la sută, Mekenik Kârgâzstan (“Kârgâzstanul Natal”, formațiune pro-guvernamentală), cu 23,89 la sută, Kârgâzstan (partid centrist), cu 8,73 la sută și Butun Kârgâzstan (“Kârgâzstanul Unit”, partid centrist), cu 7,11 la sută. Restul partidelor nu au reușit să depășească pragul de 7 la sută. Susținătorii acestor formațiuni denunță mai multe încălcări și cer repetarea alegerilor. Președintele republicii, Sooronbay Jeenbekov, a recunoscut că mituirea alegătorilor a constituit o mare problemă în acest scrutin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0