Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Despre Chișinău - la Geneva Ceban participă la Forumul Primarilor

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Женева
Города мира. Женева - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, rostește astăzi un discurs în cadrul unui forum al primarilor organizat sub auspiciile ONU, la Geneva.

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, care se află de ieri la Geneva, va rosti astăzi un discurs în cadrul Forumului ONU al Primarilor (liderilor de orașe), organizat de Comisia Economică Europeană a ONU (UNECE), Departamentul Unitatea de Dezvoltare Urbană, Locuință și Gestionarea Terenurilor din cadrul UNECE.

Forumul se desfășoară la Palatul Națiunilor Unite din Geneva și reunește primari din marile orașe ale Europei, Americii de Nord, Asiei Centrale și Caucazului.

„Despre Chișinău la Geneva!”, a scris primarul Ion Ceban pe Facebook.
© Photo : Facebook / Ion CebanIon Ceban la Geneva
Despre Chișinău - la Geneva Ceban participă la Forumul Primarilor - Sputnik Moldova
Ion Ceban la Geneva

Edilul a precizat că discuțiile din cadrul Forumului „se vor axa pe acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul situațiilor de urgență și impactul dezastrelor precum și al schimbărilor climatice”.

Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu de COVID-19 în Capitală: Ion Ceban spune ce urmează

„Accentul va fi pus pe crearea parteneriatelor dintre orașe, pentru a consolida eforturile şi a realiza Obiectivele de Dezvoltare Durabilă”, a precizat Ion Ceban.

La sfârșitul lucrărilor forumului, va fi adoptată „Declarația primarilor de la Geneva”.

Pe 5 octombrie, la Geneva, primarul Ion Ceban a avut întrevederi cu Andrei Iatsenia, coordonator al proiectului „Global Smart City Partnership Program Urban, Disaster Risk Management Resilience & Land" al Băncii Mondiale, și cu Olga Algayerova, secretarul executiv al Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNCE).  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0