Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidul Socialiștilor și-a declarat susținerea pentru Igor Dodon

© Photo : Miroslav RotariПрезентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона
Презентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu al Moldovei participă la alegerile din acest an pentru funcția de șef al statului în calitate de candidat independent.

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) și-a declarat susținerea pentru Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent.

”Îl cunoaștem ca o persoană care susține în mod constant statalitatea moldovenească, valorile tradiționale, unificarea țării și pacea interetnică în societatea noastră. Igor Dodon este un economist profesionist și competent, familiarizat pe deplin cu nevoile și cerințele economiei naționale a țării”, este menționat într-o declarație a PSRM.

Презентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона  - Sputnik Moldova
Cu ce cadouri s-a întors Dodon de la întâlnirile cu alegătorii
Socialiștii îl susțin pe Dodon deoarece au pledat întotdeauna pentru statalitatea moldovenească, identitatea, neutralitatea și unificarea pașnică a țării. PSRM contează în cazul victoriei lui Igor Dodon pe realizarea unei noi reforme constituționale, adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor, în care limba rusa să devină limba oficială a comunicării interetnice, pe o participare mai activă a Republicii Moldova la noi proiecte de integrare în spațiul post-sovietic, precum Uniunea Economică Eurasiatică.

Președintele în exercițiu al țării candidează independent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Anterior, Igor Dodon a anunțat că își ia concediu din cont propriu și nu va participa la întâlnirile preelectorale în calitate de șef al statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0