Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Profesorului: Cum este marcată sărbătoarea în pandemie

© Photo : PicasaVasile Baș
Vasile Baș - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul pandemiei de coronavirus, în instituțiile de învățământ din Republica Moldova, Ziua Profesorului este marcată altfel decât în anii precedenți. Cum sărbătoresc elevii și profesorii am aflat de la directorul unui liceu din orașul Soroca, Vasile Baș.
Sputnik: Interviu cu Vasile Baș

Astăzi este o mare sărbătoare pentru toți profesorii din întreaga lume. De obicei, în această semnificativă zi, în incinta instituțiilor de învățământ din țara noastră, se organizau diverse manifestații: elevii recitau poezii, interpretau cântece dedicate dascălilor, prezentau scenete sau dansuri, zâmbete și forfote se auzeau pe holurile instituțiilor – toate acestea pentru a crea o atmosferă de sărbătoare și a veni cu un mesaj de mulțumire în fața celor care, zi de zi muncesc cu dedicație pentru a instrui tinerele generații.

Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Educație
VIDEO: Mesajul ministrului Igor Șarov de Ziua Profesorului

În prezent, multe dintre aceste evenimente nu mai au loc din cauza restricțiilor impuse de pandemie, însă profesorii spun că trebuie să se conformeze noilor condiții pentru a avea grijă și în continuare de sănătatea elevilor și profesorilor, iar sărbătoarea ca și multe altele, este marcată în mediul online prin diverse video-uri și conferințe.

"Pentru noi toți astăzi este o zi importantă. Nu organizăm manifestații precum de-obicei, însă primim multe urări de bine și gânduri frumoase de la elevi și absolvenți prin intermediul tehnologiilor informaționale. Astăzi, ca și în celelalte zile suntem la serviciu și lucrăm cu dedicație și îndrăzneală", a declarat într-un interviu pentru Sputnik directorul Liceului Constantin Stere, Vasile Baș.

Managerul instituției mai spune că Ziua Profesorului este un prilej bun de a le mulțumi dascălilor pentru dăruire, cunoștințele oferite și profesionalismul cu care-și îndeplinesc meseria. Cu această frumoasă ocazie, Vasile Baș a transmis un mesaj de felicitare către toți pedagogii din țara noastră.

"Stimați colegi, vă doresc sănătate, elevi dornici de învățătură, să purtați în continuare cu demnitate și cinste onorificul titlu de semănător al cunoștințelor și luminii", a spus directorul liceului.

De menționat este că în cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic "Constantin Stere" își fac studiile 1300 de elevi, care sunt instruiți de către 86 cadre didactice calificate. De la 1 septembrie, instituția activează conform modelului de studii numărul doi - „Învățarea în 2 schimburi”.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0