Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Etapele alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020

Abonare
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova au fost stabilite pentru 1 noiembrie 2020, mandatul lui Igor Dodon, care a început pe 23 decembrie 2016, urmând să se încheie în decembrie 2020.

Alegerile prezidențiale din acest an a fost stabilite pentru ziua de 1 noiembrie, dar în cazul în care va exista și cel de-al doilea tur, alegătorii vor merge la secțiile de vot și pe data de 15 noiembrie.

Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Etapele de desfășurare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020
Procesul votării, ca și în cazul tuturor scrutinelor, are loc începând cu ora 07:00 șu până la 21.00. După caz, se permite prelungirea cu cel mult 2 ore a duratei votării pentru a le permite tuturor alegătorilor care fac coadă la secția de votare respectivă să-și realizeze dreptul de vot. După închiderea secțiilor de votare are loc numărarea voturilor și totalizarea rezultatelor alegerilor. 

După încheierea votării și numărarea voturilor se completează formularul special pentru numărarea voturilor, sunt verificate datele din acesta și se întocmește  procesul-verbal privind rezultatele votării. Nu mai târziu de 18 ore după închiderea secțiilor de votare, rezultatele sunt afișate la intrarea în secția de votare. Până la 3 noiembrie inclusiv, iar în cazul stabilirii celui de-al doilea tur de scrutin - până la 17 noiembrie inclusiv, în termen de 48 de ore de la închiderea secțiilor de votare, procesele-verbale cu privire la rezultatele alegerilor pe circumscripție, documentele și materialele electorale vor fi prezentate la CEC.

Confirmarea sau infirmarea legalității alegerilor are loc până la 21 noiembrie inclusiv, în cazul stabilirii celui de-al doilea tur de scrutin, până la 5 decembrie inclusiv, în termen de 10 zile după primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală. Ulterior, are loc validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0