Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine dintre deputații din Parlament sunt pedagogi de profesie

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Treizeci și șase de deputați din Parlamentul Republicii Moldova au studii pedagogice. Iată cine sunt aleșii cu studii de profil.

CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Mai bine o treime dintre deputații din actuala legislatură sunt pedagogi de profesie sau chiar au experiență didactică. 

În Parlamentul Republicii Moldova sunt 10 profesori de istorie. Este vorba despre democrata Monica Babuc, deputatul PPDA Alexandru Slusari, deputații PAS Igor Grosu, Lilian Carp, Vladimir Bolea, Virgiliu Pâslariuc, neafiliații Efrosinia Grețu și Octavian Țîcu, socialistul Eduard Smirnov și deputatul PDM Ion Leucă.

Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Prorectorul UTM, despre rolul profesorului în societate

În forul legislativ sunt și doi profesori de limba și literatura română. Este vorba despre deputații PPDA Maria Ciobanu și Chiril Moțpan. Parlamentara PAS Doina Gherman este profesor de limbi străine, iar socialist Ivanna Koksal este profesor de limba și literatura găgăuză.

Printre deputați se numără și trei profesori de educație fizică - este vorba de parlamentarii PSRM Victor Bologan și Gheorghii Para și deputatul PDM Radu Rebeja.

De asemenea, în actuala legislatură sunt doi deputați care au calificarea de învățător de clasele primare. Este vorba despre democrații Svetlana Rotundu și Igor Vremea, iar neafiliata Elena Bacalu este lector de pedagogie și psihologie preșcolară. 

Parlamentara din fracțiunea Partidului „ȘOR” Reghina Apostolova are calificarea de profesor de geografie. Socialistul este profesor de muncă Alexandr Usatîi, iar independentul Ion Groza este profesor de teologie. Deputatul PSRM Oleg Lipskii este profesor de sociologie, iar Vladimir Golovatiuc, din aceeași fracțiune, este profesor de economie politică. Socialistul Bogdan Țîrdea este profesor de științe politice, iar parlamentara PAS Veronica Roșca este lector de științe socio-umaniste. De asemene, socialistul Petru Burduja este lector de științe economice, iar colegul lui de vfracțiune Mihai Paciu este lector de științe agricole. 

Menționăm că astăzi în Moldova este marcată Ziua Profesorului și Ziua mondială a educației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0