Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Totuși va candida! CEC l-a înregistrat pe Țîcu după reverificare

© Photo : Facebook / Gabriel CãlinOctavian Țîcu
Octavian Țîcu - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe Octavian Țîcu, din partea Partidului Unității Naționale, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale. Asta după ce au fost verificate încă odată listele cu semnături.

CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. După ce acum două zile s-a aflat că președintele Partidului Unității Naționale nu a fost înregistrat în cursă pentru că nu au fost adunate suficiente semnături valabile în sprijinul său, Octavian Țîcu a făcut un demers la CEC și a solicitat reverificarea listelor de subscripție. 

Inițial, au fost confirmate 14.548 de semnături valabile, iar după reverificare CEC a declarat că sunt peste 16 mii de semnături care corespund rigorilor legii. 

„Pe 4 octombrie a depus demers la CEC prin care a solicitat reverificarea listelor de subscripție. (...) Urmare a verificării și examinării suplimentare, verificare efectuată inclusiv în prezența lui (Octavian Țîcu), s-a constatat că acestea corespund Codului Electoral. (...) 3436 de semnături au fost declarate nule. Totuși, peste 16 mii se consideră valabile și se încadrează în limitele stabilite de Codul Electoral”, a declarat membrul CEC Sergiu Gurduza.

Astfel, Octavian Țîcu a putut fi înregistrat în cursa pentru fotoliul de șef de stat. Acum două zile, președintele Partidului Unității Naționale a adus învinuiri CEC-ului și invocând implicarea ”mânii Moscovei”. 

Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova
Politică
Oficial! Violeta Ivanov este candidat la prezidențiale

"Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă", a declarat Țîcu.

Astăzi el a fost rugat să explice învinuirile aduse Comisiei Electorale Centrale.

„Ați făcut declarații în spațiul public că nu aveți încredere în CEC. Ce ați vrut să spuneți?”, a întrebat membrul CEC Sergiu Gurduza.

Astăzi însă Octavian Țîcu a schimbat macazul.

„Cred că această întrebare nu mai are relevanță, ca un om cu un simt acut al dreptății am reacționat la nota primită de la CEC ca la un fapt împlinit. Nu există nicio doză de suspiciune sau de neîncredere față de CEC”, a declarat azi Octavian Țîcu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0