Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Care sunt cele mai afectate suburbii din Chișinău

Abonare
Responsabilii din domeniul sănătății au identificat care sunt suburbiile din municipiul Chișinău cele mai afectate de infecția cu Coronavirus.

CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. "Situația epidemiologică prin îmbolnăvire cu COVID-19 în municipiul Chișinău continuă să fie una alarmantă, iar numărul cazurile de îmbolnăvire este în continuare creștere", a anunțat șeful Direcției Generală Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței de astăzi dimineața a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

Testare la coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 Moldova: Autoritățile anunță câte cazuri au fost înregistrate
Potrivit datelor prezentate de Tatiana Bucearschi, în Chișinău domiciliază aproape jumătate din numărul total al celor infectați cu Coronavirus.  

"La nivel național sunt peste 56 500 de cazuri, la nivel de municipiul Chișinău mai mult de 24 500 de cazuri", a precizat Tatiana Bucearschi.

Incidența cu COVID-19 la 100 de mii de locuitori este în municipiul Chișinău de 866,41 de persoane, ceea ce este foarte mare, potrivit șeful Direcției Generală municipale Asistență Socială și Sănătate.  

Cele mai afectate suburbii din municipiul Chișinău sunt: Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni, Băcioi.

Tatiana Bucearschi a mai spus că în supravegherea asistenței medicale primare din Chișinău se află 16 940 de pacienți.  

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Se impune „Carantina 2” în Moldova - expert în sănătate
Conforma datelor de duminică, în total internați în spitalele din municipiul Chișinău erau 786 de pacienți, dintre care 714 confirmați cu COVID-19 și 72 – suspecți. În stare gravă de află 245 de bolnavi, inclusiv 17 intubați, în stare medie sunt 439 și 30 - în stare ușoară.

Dat fiind că situația este alarmantă, atât autoritățile naționale, cât și cele ale Capitalei examinează posibilitatea măririi numărului de locuri în spitalele municipale.

Amintim că din 1 octombrie, „Codul Roșu” pandemic de COVID-19, echivalent cu starea de urgență în sănătate publică, este atribuit unui număr de 26 de raioane și municipii, inclusiv Chișinăului. În 11 raioane a fost instituit „Codul Portocaliu” și doar pentru un singur raion (Leova) a fost anunțat „Cod Galben” de alertă pandemică de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0