Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Iată „cel mai periculos obiect” de protecție împotriva coronavirusului

© Pixabay / neelam279Защитная маска на глобусе
Защитная маска на глобусе - Sputnik Moldova
Abonare
Un terapeut rus spune care este cel mai periculos obiect de protecție împotriva infecției COVID-19 - recomandări de care trebuie să ținem cont.

CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Cel mai periculos obiect de protecție împotriva coronavirusului este chiar masca obișnuită, utilizată incorect, a declarat terapeutul Larisa Alekseeva pentru „Vecerneia Moskva”, citată de RIA Novosti.

”Avem o mulțime de oameni, așa cum îi numesc eu, purtători de mască ineficienți, care folosesc aceleași măști timp de 10-15 zile, sau chiar mai mult. Când astfel de oameni se simt incomod, ei apucă această mască cu toată palma. Apoi o pun în buzunar. Apoi își ating fața cu aceleași mâini. Apoi îmbrăcă din nou aceeași mască, o duc acasă, unde virusului îi este și mai confortabil în căldură și umiditate. Este foarte periculos” a declarat Alekseeva.

Medicul a atenționat că este necesar să purtați măști în conformitate cu instrucțiunile Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorilor și bunăstării umane: purtați masca nu mai mult de două ore, îndepărtați cu atenție fără a atinge fața și, de asemenea, aruncați-le într-o pungă etanșă.

Защитная маска рядом с бутылкой с антибактериальным гелем - Sputnik Moldova
Societate
Ce pericol prezintă echipamentele de protecție împotriva COVID-19

Totodată, Alekseeva a amintit de necesitatea respectării altor reguli de precauție: de exemplu, spălarea alimentelor în ambalaje, tratarea pachetelor aduse de serviciile de livrare cu un antiseptic, precum și neuitarea de haine și încălțăminte care ar putea „aduce” virusul acasă.

În plus, ea a sfătuit să nu neglijeze utilizarea antisepticelor simple de uz casnic - săpun și alcool.

La 4 octombrie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Rusia pentru prima dată din luna mai a depășit zece mii. La nivel global, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, există 34,7 milioane de cazuri de COVID-19, mai mult de un milion de pacienți au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0