Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când ceaiul poate provoca dezvoltarea cancerului: Iată ce spune un doctor rus

© Sputnik / OsmatescoЧай, заварник, ceai, infuzie
Чай, заварник, ceai, infuzie - Sputnik Moldova
Abonare
Endocrinologul Zuhra Pavlova, pe contul său de Instagram, a povestit în ce caz ceaiul poate provoca dezvoltarea cancerului.

CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Endocrinologul Zuhra Pavlova, a menționat că cancerul esofagian este o „boală națională” a popoarelor care beau cantități mari de băuturi calde. Deci, ceaiul fierbinte arde gâtul, ceea ce poate duce la degenerarea mucoasei, informează RIA Novosti.

Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Tipuri de ceai pe care trebuie să le consumi în funcție de afecțiunea de care suferi

Pavlova și-a confirmat cuvintele printr-un studiu al oamenilor de știință care timp de zece ani au urmat un grup de oameni din nord-estul Iranului.

În această perioadă, cancerul esofagului a fost depistat la 328 de persoane, în 90% din cazuri cei care au băut cel puțin 700 de mililitri de ceai foarte fierbinte pe zi s-au îmbolnăvit.

Temperatura ideală a acestei băuturi, după cum a remarcat endocrinologul, este de 60 de grade.

"Este încă fierbinte, dar nu mai opărește. Cum să știm dacă temperatura este bună? Din păcate, nu am sfaturi mai înțelepte decât să încerci apa cu degetul. Dacă o poți tolera, poți bea”, a spus ea.

În același timp, ea a reamintit proprietățile unice de absorbție ale ceaiului - această băutură ajută la eliminarea substanțelor nocive din organism, iar unele tipuri de ceai sunt utile în cazul bolilor renale.

Cu toate acestea, mâncarea nu trebuie consumată împreună cu această băutură, deoarece va elimina substanțele utile din organism, reducând cantitatea de calciu, vitaminele A și B. Cel mai bine este să beți ceai la o oră după ce ați mâncat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0