Alegeri parlamentare în Kârgâstan în condiții de pandemie - detalii

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПарламентские выборы в Кыргызстане
Парламентские выборы в Кыргызстане - Sputnik Moldova
Abonare
Votarea se desfășoară în condiții de pandemie a coronavirusului, alegătorii care au o temperatură ridicată sunt sfătuiți să vină la secțiile de votare după ora 18.00. Aceștia vor vota în cabine separate.

CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. În Kârgâzstan au loc alegeri parlamentare. Au fost deschise 2.430 de secții de votare în toată țara, alte 45 au fost deschise în străinătate. În acest scrutin s-au înscris 16 partide care concurează pentru cele 120 de locuri în Adunarea Legislativă, relatează Sputnik Kârgâzstan.

Potrivit datelor oficiale, pe listele electorale au fost incluzi 3 milioane 523 mii 554 de persoane. Partidele au nominalizat 1.957 de candidați, 57 de persoane din diferite motive au fost eliminate din cursa electorală.

Președintele Sooronbai Jeenbekov, prim-ministrul Kubatbek Boronov, președintele parlamentului Dastanbek Dzhumabekov și-au exprimat votul în capitala Bișkek.

Hranice Kazachstánu a Kyrgyzstánu - Sputnik Moldova
Kârgâstanul va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Euro-Asiatice

Părțile vor trebui să depășească pragul electoral care constituie 7%, precum și pragul de de 0,7% în fiecare dintre cele șapte regiuni și în cele mai mari două orașe, Bișkek și Oș.

Rezultatele preliminare vor fi anunțate în seara zilei de 4 octombrie. Potrivit șefului CEC, grație citirii automate a urnelor, rezultatele din 86 la sută din secțiile de votare vor fi în comisie la două ore după încheierea votului - până la ora 22:00 (ora 19:00 Chișinău).

Votul are loc în contextul pandemiei coronavirusului, prin urmare, posturile de prim ajutor sunt organizate la secțiile de votare și mai multe ambulanțe fac serviciu, iar alegătorilor li se oferă măști și mănuși. Cetățenii care au o temperatură ridicată sunt sfătuiți să vină la secțiile de votare după ora locală 18.00. Pentru ei au fost organizate cabinete de vot separate.

Sputnik Kârgâzstan monitorizează alegerile și transmite online mersul votării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0