Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ramzan Kadîrov i-a adresat un mesaj lui Alexei Navalnîi - detalii

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaГлава Чеченской Республики Рамзан Кадыров, архивное фото
Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Iată cum a reacționat liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, după ce Navalnîi l-a învinuit pe Putin de otrăvirea sa.

CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, l-a criticat pe blogger-ul Alexei Navalnîi, care l-a acuzat pe Vladimir Putin de „otrăvirea” sa.

În canalul său de Telegram, Kadîrov a menționat că declarația lui Navalnîi nu este întemeiată și a remarcat că, datorită lui Putin, în Rusia opoziția este tolerată.

”Există încă patrioți în Rusia, care vă văd fața voastră adevărată și planurile voastre ascunse care vizează distrugerea marelui stat, și care abia așteaptă ca să reacționeze la minciunile voastre”, a declarat liderul cecen.

El a adăugat că acest lucru nu s-a întâmplat încă, deoarece președintele îi oprește pe astfel de oameni.

Ситуация у клиники Шарите в Берлине - Sputnik Moldova
Merkel l-a vizitat în secret pe Navalnîi la clinica Charite

Kadîrov l-a îndemnat pe președintele Fundației Anticorupție să nu-și facă PR și să nu urmărească scopuri egoiste.

„Aveți curajul să recunoașteți că, dacă ar dori să vă omoare în Rusia, niciun medic nu ar ridica un deget pentru a vă salva viața, iar consiliul german nu ar avea voie să aterizeze pe aeroportul din Omsk”, a scris el.

Kadîrov l-a numit pe Navalnîi o jucărie în mâinile celor care vor să distrugă Rusia.

"Există un singur sfârșit pentru astfel de gălăgioși - proprietarii decid să scape de ei", a avertizat el.

Liderul cecen a mai întrebat retoric de ce bloggerul a dat vina pe Putin pentru ceea ce s-a întâmplat, și nu pe Kadîrov  - „pentru o credibilitate mai mare”.

Fondatorul Fundației Anticorupție a fost internat pe 20 august la Omsk după ce s-a îmbolnăvit într-un avion aflat în drum spre Moscova. Medicii au diagnosticat o tulburare metabolică care a provocat o scădere accentuată a nivelului zahărului din sânge. Ce a cauzat-o nu este încă clar, dar nu s-au găsit otrăvuri în sângele și urina lui Navalnîi.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi

Mai târziu, Navalnîi a fost transportat în Germania, iar autoritățile de acolo au anunțat peste câteva zile că a fost otrăvit cu o substanță din grupul de substanțe militare ”Noviciok”. Moscova a trimis o cerere pentru a obține informații detaliate despre rezultatele analizelor de la laboratorul din Berlin, dar nu a urmat niciun răspuns.

Se știe însă că serviciul de informații german BND a avut acces la Noviciok în anii '90. În plus, a fost studiat de aproximativ 20 de țări occidentale, inclusiv Marea Britanie, SUA, Suedia, Republica Cehă. Rusia, în conformitate cu un decret prezidențial din 1992, a încetat să dezvolte arme chimice, iar în 2017 a distrus întregul stoc disponibil de astfel de substanțe, lucru confirmat de OIAC.

Fundația Anticorupție este inclusă în registrul ONG-urilor care îndeplinesc funcțiile de agent străin prin decizia Ministerului Justiției al Federației Ruse din data de 09.10.2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0