Surprize pe piața valutară: Cursul BNM pentru 2 octombrie

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc s-a apreciat în raport cu dolarul american și hrivna ucraineană în cotațiile valutare oficiale. Prețul dolarului a scăzut cu 2 bani, iar euro s-a scumpit cu 4 bani. Rubla rusească a urcat în ultimele zile și a revenit la prețul de 22 de bani. 

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru vineri, 2 octombrie, un dolar american echivalează cu 16,96 lei, un euro – cu 19,92 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 2-4 octombrie
Surprize pe piața valutară: Cursul BNM pentru 2 octombrie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 2-4 octombrie

Cursul valutar oficial anunțat de BNM pentru vineri, 2 octombrie, ultima zi lucrătoare a săptămânii, rămâne valabil și în weekend, pe 3 și 4 octombrie.

Виноградник - Sputnik Moldova
Strugurii de masă sunt foarte căutați – prețurile cresc 

Comparativ cu ziua de joi, prețul dolarului a scăzut cu 2 bani, euro s-a scumpit cu 4 bani și leul românesc a urcat cu un ban moldovenesc. Rubla rusească a urcat în cotațiile oficiale din ultimele zile și a revenit la prețul de 22 de bani. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani la sfârșitul lunii august curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0