Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Cod roșu” la Cahul: Autoritățile au introdus restricții

© Photo : Miroslav Rotaricarantină
carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din raionul Cahul au decis să introducă o serie de restricții propuse anterior de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pentru zonele în care se atestă pericol sporit de infectare cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik, Iulia Lipovaia. Autoritățile din raionul Cahul au hotărât să introducă mai multe restricții pentru a opri răspândirea COVID-19.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu de Covid în Găgăuzia: Vor fi închise școlile?
Acestea vor fi în vigoare timp de 14 zile. Apoi se va efectua o nouă evaluare și se va decide le mai mențin sau le anulează. 

La sfârșitul lunii septembrie Ministerul Sănătății a anunțat că starea de urgență în sănătate publică nu se prelungește la nivel național, iar de acum încolo situația epidemiologică va fi evaluată în funcție de evoluțiile la nivel local, pe unități administrativ-teritoriale. 

Potrivit hotărârii Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică de la Cahul, în perioada stării de urgență în raion sunt interzise evenimentele în masă și ceremoniile precum nunți sau cumetrii. De asemenea se interzice aflarea pe terenurile de joacă pentru copii. 

Restricțiile se referă și la evenimentele religioase - slujbele bisericești pot fi ținute acum exclusiv în aer liber, respectând o distanță socială între participanți de cel puțin doi metri.

Activitatea piețelor și transportatorilor nu a fost suspendată. Totutși,comercianții și operatorii de transport trebuie să îi desfășoare activitatea în strictă conformitate cu măsurile antiepidemiologice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0