Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a fost inaugurat Festivalul moldo-rus "Ziua câmpului"

© Sputnik / Mihai Caraus Молдавско-российский фестиваль "День поля"
 Молдавско-российский фестиваль День поля - Sputnik Moldova
Abonare
”Festivalul ruso-moldovenesc Ziua câmpului" a fost deschis de ministrul Agriculturii din Moldova, Ion Perju, reprezentantul Ministerului rus al Industriei și Comerțului Maria Elkina și reprezentantul comercial al Federației Ruse în Moldova Vladislav Darvai.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. La Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din satul Pașcani, raionul Criuleni, a fost dat startul Festivalului moldo-rus "Ziua câmpului". Evenimentul a fost inaugurat de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, , Ion Perju, directorul Departamentului construcții de mașini pentru agricultură, industria alimentară și construcția drumurilor al Ministerului rus al Industriei și Comerțului, Maria Elkina și șeful reprezentanței comerciale a Federației Ruse în Moldova Vladislav Darvai.

Reprezentantul Ministerului Industriei și Comerțului din Rusia le-a dorit participanților la Festival să-și găsească parteneri și prieteni de încredere.

”Noi am visat că organizăm o astfel de acțiune cu demonstrarea tehnicii. Pentru ca să putem arăta tot ceea cu ce putem ajuta complexul agro-industrial din Moldova. Sper ca acest eveniment să devină o bună tradiție”, a declarat Elkina.

Ministrul moldovean al Agriculturii a subliniat că acesta este primul eveniment moldo-rus de acest gen.

”Un eveniment minunat, aici a fost prezentată tehnică agricolă produsă în Rusia. Multe exemplare de astfel de tehnică lucrează astăzi pe câmpurile din Moldova”, a menționat Perju.

El le-a mulțumit organizatorilor evenimentului - Ministerul rus al Industriei și Comerțului, Reprezentanța Comercială a Rusiei în Republica Moldova, Institutul ”Porumbeni” și Centrul Rus pentru Știință și Cultură din Chișinău și le-a dorit participanților să încheie noi contracte.

Reprezentantul comercial a Federației Ruse în Moldova Vladislav Darvai. Și-a exprimat speranța că tehnica rusească își va demonstra cele mai bune aspecte în cadrul festivalului.

”Noi știm cum este în lucru. Suntem în contact permanent ci producătorii agricoli. Știm că părerile despre tehnica rusească sunt dintre cele mai bune”, a menționat el.

Amintim că în perioada 30 septembrie – 1 octombrie în Moldova are loc pentru prima dată ”Festivalul ruso-moldovenesc Ziua câmpului". Evenimentul are loc într-un format modern de agrofestival al utilajelor agricole fabricate de producători ruși, cu organizarea unor prezentări ale acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0