Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Națională a Vinului – surprizele ediției din 2020

© Sputnik / OsmatescoGheorghe Arpentin
Gheorghe Arpentin - Sputnik Moldova
Abonare
Ediția a XIX-a a Zilei Naționale a Vinului, cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare” se va desfășura pe 3 și 4 octombrie. Evenimentul va fi marcat diferit în acest an. Iată ce surprize au pregătit organizatorii.
Ziua Națională a Vinului – surprizele ediției a XIX-a

Din cauza pandemiei, Ziua Națională a Vinului va deveni în acest an un eveniment mai mult virtual. Toți cei interesați sunt îndemnați să urmărească pagina web wineday.wineofmoldova.com și paginile de Facebook și Instagram „Wine of Moldova”, unde vor putea urmări LIVE un program deosebit, dedicat sărbătorii.

"Am pregătit un program special la care toți doritorii vor putea participa online. La ora 10:00 vom transmite LIVE ceremonia de inaugurare oficială a Zilei Naționale a Vinului. Cu începere de la ora 19:00 puteți urmări un webinar de excepție la care vor participa jurnaliști, somelieri și degustători de talie mondială. Oaspeții vor participa la o degustare transcontinentală online a Vinului Moldovei", a relatat pentru Sputnik direcotrul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Dacă în anii precedenți în Piața Marii Adunări Naționale erau organizate diverse concerte, degustări de vinuri, dansuri și târguri, atunci în acest an vizitatorii vor avea parte de o sărbătoare mai modestă.

Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Vinul din Moldova – motiv pentru care putem fi mândri de poporul nostru
Astfel, pe parcursul zilelor de sărbătoare, în Scuarul Catedralei Mitropolitane Nașterea Domnului se vor desfășura două expoziții deosebite, dedicate celor mai selecte vinuri moldovenești. De asemenea, oaspeții vor putea surprinde cele mai frumoase momente la un stand deosebit  - Zona Foto "Eu deVIN sărbătoare".

Mai mult, Gheorghe Arpentin a menționat că aproximativ 17 vinării din Republica Moldova au pregătit programe artistice speciale cu prilejul sărbătorii. Cei care doresc să-și petreacă timpul cu un pahar de vin moldovenesc și bucate tradiționale ar trebui să facă rezervare din timp. De asemenea, în unele rețele comerciale vor fi reduceri la sticlele cu vinuri moldovenești, iar cumpărătorii vor avea ocazia să procure cele mai gustoase soiuri de vin la un preț accesibil.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0