Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Meciul Islanda - România: Rădoi a anunțat lotul

© AFP 2024 / JOHANN GRODEREchipa Națională de fotbal a României. Antrenorul Mirel Rădoi
Echipa Națională de fotbal a României. Antrenorul Mirel Rădoi - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Bulgaria sau Ungaria, tot în deplasare, în barajul decisiv de calificare pentru EURO 2020, la 12 noiembrie.

CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. La 26 martie, când ar fi trebuit să joace cu România, potrivit programării iniţiale, Islanda era cu moralul ridicat. Naționala antrenată de suedezul Eric Hamren venea după o serie de cinci meciuri fără înfrângere şi miza şi pe un teren îngheţat, la Reykjavik, care ar fi îngreunat misiunea ”tricolorilor”.

Apoi, pandemia a schimbat lumea şi a mutat barajul Islanda - România pentru data de 8 octombrie. Doar că, între timp, Islanda a suferit două înfrângeri în noua ediție a Ligii Națiunilor: 0-1 cu Anglia acasă și 1-5 cu Belgia în deplasare.

Artur Ionita - Sputnik Moldova
Sport
Artur Ioniță, interviu exclusiv: ”Obiectivul meu era să rămân în Italia”

Selecționerul României, Mirel Rădoi, avertizează că Islanda nu a devenit mai slabă după declanșarea pandemiei de COVID-19. ”N-aș vrea ca lumea să aibă imaginea Islandei din meciul pierdut cu 1-5 contra Belgiei. După părerea mea, din acea echipă se pot regăsi împotriva României maximum doi jucători: fundașul stânga Skulasson și mijlocașul central Bjarnasson. Islanda seamănă cu Norvegia, un clasic 4-4-2 bazat pe forță, un 4-4-1-1 pe faza defensivă, disciplinați, organizați, forțează adversarul să greșească”, a declarat Mirel Rădoi pentru Gazeta Sporturilor.

Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Bulgaria sau Ungaria, tot în deplasare, în barajul decisiv de calificare pentru EURO 2020, la 12 noiembrie.

Mirel Rădoi a anunțat lotul României pentru meciul din Islanda (8 octombrie), din semifinalele barajului pentru Euro 2020, și pentru dubla cu Norvegia (11 octombrie) și Austria (14 octombrie), din noua ediție a Ligii Națiunilor. În premieră a fost convocat Mario Camora, în vârstă de 34 de ani. Fundașul stânga de la CFR Cluj a obținut recent cetățenia română și poate bifa primul meci la naționala ”tricoloră”, devenind astfel primul jucător naturalizat. Născut în Portugalia, Camora a debutat în Liga 1 în 2011, iar între timp a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului, având 4 titluri de campion cu CFR Cluj.

„Este de ani de zile la un nivel incredibil. Camora e un jucător pe care eu am vrut să-l transfer la FCSB de la CFR şi nu am putut”, a spus Mirel Rădoi. Chiar și așa, mai mulți suporteri au contestat decizia lui Rădoi de a-l convoca pe Camora.

Rădoi nu a chemat nici un jucător de la fosta sa echipă, FCSB. Dennis Man și Florinel Coman au fost în cărți. Coman nu și-a revenit după accidentarea suferită în meciul cu FK Backa Topola din Liga Europei, în timp ce Man este infectat cu coronavirus.

Iată toată lista jucătorilor convocați de Mirel Rădoi

Portari: Ciprian Tătăruşanu (AC Milan), Florin Niţă (Sparta Praga), David Lazar (Astra);  

Fundaşi: Sergiu Hanca (KS Cracovia), Andrei Burcă (CFR Cluj), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Dragoş Grigore (Ludogorets), Alin Toşca (Gaziantep), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova), Mario Camora (CFR Cluj)

Mijlocaşi: Alexandru Creţu (NK Maribor), Alexandru Maxim (Gaziantep), Răzvan Marin (Cagliari), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Gabriel Iancu (FC Viitorul Constanţa), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Mitriţă (New York City), Ianis Hagi (Glasgow Rangers)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets), Denis Alibec (Astra), George Puşcaş (Reading)

Partidele naționalei României cu Islanda, Norvegia și Austria din această lună vor fi transmise în direct de PRO TV.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0