Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Artur Ioniță, interviu exclusiv: ”Obiectivul meu era să rămân în Italia”

© AP Photo / Sergei GritsArtur Ionita
Artur Ionita - Sputnik Moldova
Abonare
Artur Ioniță a semnat un contract pe trei ani cu Benevento, unde îl va avea antrenor pe campionul mondial din 2006, Filippo Inzaghi. Mijlocașul moldovean de 30 de ani joacă din 2014 în Serie A, unul dintre cele mai tari campionate din lume.

- Artur, mai aveai un an contract cu Cagliari. De ce ai decis să mergi la Benevento?

- Cagliari mi-a propus încă un an contract, până pe 30 iunie 2022, dar pe fir apăruse și Benevento. M-au convins ambițiile clubului, care vor să transfere jucători de calitate și să evite emoțiile retrogradării. Nu a fost ușor să plec de la Cagliari.

Artur Ioniță - Sputnik Moldova
Sport
Fotbalistul moldovean Artur Ioniță va semna cu echipa lui Filippo Inzaghi
Le mulțumesc celor din Sardinia pentru 4 ani minunați petrecuți acolo. Îi mulțumesc președintelui Tommaso Giulini pentru tot. Puteam să rămân la Cagliari, pentru că mă simțeam ca acasă, dar aveam nevoie de o nouă provocare. La noua echipă trebuie să câștig un loc de titular și asta mă motivează foarte mult.
- Care este prima impresie despre Benevento?

- Imediat după ziua mea de naștere (17 august n.r.) am plecat în cantonament în Austria alături de Benevento. Am găsit un colectiv unit. Îmi plac metodele de antrenament ale lui Filippo Inzaghi.

- Ai 174 de meciuri în Serie A și 12 goluri. Este campionatul în care te simți cu adevărat bine?

- Sigur că da. Am avut oferte și din alte țări, dar obiectivul meu era să rămân în Italia.

© AP Photo / Gregorio BorgiaArtur Ioniță
Artur Ioniță, interviu exclusiv: ”Obiectivul meu era să rămân în Italia” - Sputnik Moldova
Artur Ioniță

- În Liga Națiunilor pentru naționala Moldovei vei debuta chiar la Parma, în Italia. Meciul cu Kosovo îl vom disputa pe teren neutru...

- Păcat că nu vom putea evolua la Chișinău și regret că nu se poate juca cu spectatori în tribune. Chiar și la Parma ar fi venit mulți moldoveni stabiliți în Italia să ne susțină. În general toată această perioadă este una stranie. Unii jucători au meciuri în picioare, iar alții nu au jucat deloc până acum. Kosovo a arătat că este o echipă bună în preliminariile trecute, dar noi vom încerca să debutăm cu dreptul în noua ediție a Ligii Națiunilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0