Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă acum în localitățile afectate de ploi din Găgăuzia

© Photo : Maxim TopalВизит Иона Кику в Комрат
Визит Иона Кику в Комрат - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență activează în continuare pentru lichidarea urmărilor ploilor abundente în autonomia găgăuză.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Zeci de oamenii sunt mobilizați în continuare la lichidarea urmărilor ploilor abundente din 29 septembrie care au dus la înnămolirea mai multor gospodării, fântâni, dar au afectat și conducta de gaze naturale în UTA Găgăuzia.

Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități - Sputnik Moldova
Societate
Vlah: Zece case din Comrat nu mai pot fi reparate

La fața locului, salvatorii au creat un Stat Major pentru o mai bună coordonare a activității.

Pentru lucrări de pomparea a apelor din gospodării, dar și înlăturarea nămolului din gospodării au fost mobilizați 155 de oameni cu 33 unități de tehnică, comunică IGSU.

”Salvatorii, polițiștii, carabinierii, soldații, dar și reprezentanții autorităților publice locale s-au mobilizat efectuând lucrări de curățare a nămolului în 27 de gospodării particulare din orașul Comrat. Totodată au fost eliberate de deșeuri 4 fântâni, iar mai multe porțiuni de drum local au fost curățate de nămol”, est menționat în comunicatul instituției.

Este precizat de asemenea că Serviciul de Intervenție Gaze a reparat conducta de alimentare cu gaze naturale, fiind reconectați la alimentarea cu gaze 392 de consumatori.

Lucrările de lichidarea a consecințelor ploilor continuă și pe 1 octombrie.

Ploile puternic care au căzut mari, 29 septembrie, în toată țara au provocat pagube de milioane de lei. Au fost afectate în deosebi localități din sudul țării.

Fluxul de știri
0