Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccinul împotriva COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaУченый в лаборатории, архивное фото
Ученый в лаборатории, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Federația Rusă anunță încheierea studiilor clinice pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul ”Vector”.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Specialiștii Centrului Științific de Stat de Virologie și Biotehnologie „Vector” din Rusia au finalizat studiile clinice ale vaccinului împotriva COVID-19, a declarat șeful Rospotrebnadzor Anna Popova, informează RIA Novosti.

”Studiile clinice s-au încheiat chiar astăzi la ”Vector”, - a spus Popova într-un interviu pentru NTV.

Popova a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului va fi voluntară, dar dacă este asociată cu riscuri profesionale, atunci „poate fi necesară”.

Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul „Vector” anti-COVID-19: Când va fi înregistrat

Anterior, Alexander Rîjikov, șeful Departamentului Infecții Zoonotice și Gripă de la Centrul ”Vector” din cadrul Rospotrebnadzor, a spus că prima fază a testării medicamentului EpiVacCorona pentru prevenirea infecției cu coronavirus și-a demonstrat siguranța completă a medicamentului pe bază de agenți peptidici: deși nu oferă imunitate pe tot parcursul vieții de COVID- 19, cu toate acestea, protejează împotriva infecției timp de cel puțin șase luni.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a început înregistrarea vaccinului. Procesul urmează a fi încheiat până la 15 octombrie, pentru asta Centrul „Vector”, a depus la Ministerul Sănătății toate documentele necesare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0