Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccinul „Vector” anti-COVID-19: Când va fi înregistrat

© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора / Accesați arhiva multimediaВакцина от коронавируса "ЭпиВакКорона"
Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul rus al Sănătății a anunțat că înregistrarea preparatului, numit EpiVacCorona, urmează a fi încheiată până pe 15 octombrie.

CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Ministerul rus al Sănătății a început procedura de înregistrare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Centrul Științific ”Vector”, informează serviciul de presă al Rospotrebnadzor, citat de RIA Novosti.

Înregistrarea preparatului, numit EpiVacCorona, urmează a fi încheiată până pe 15 octombrie.

După aceea, studiile clinice ale acestuia vor continua: în special, vaccinul va fi testat pe voluntari care au o vârstă de peste 60 de ani și care suferă de anumite boli cronice. Studiile post-înregistrare controlate cu placebo vor fi, de asemenea, efectuate pe un eșantion de 5000 de persoane de diferită vârstă.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Rusia
Când vaccinarea anti-COVID-19 este contraindicată: Ce spun oamenii de știință ruși

EpiVacKorona va fi produs pe platforma ”Vector”.

Prima fază a studiilor clinice ale acestui vaccin a fost finalizată la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit șefului Departamentului infecții zoonotice și gripă al Centrului ”Vector”, Alexandr Rîjikov, testele au arătat siguranța totală a preparatului creat pe baza agenților peptidici: deși nu conferă imunitate pe tot parcursul vieții împotriva infecției cu coronavirus, el protejează împotriva infecției timp de cel puțin șase luni.

Potrivit omului de știință, nu mai puțin de trei mii de voluntari vor participa la studiul „EpiVacCorona” în cea de-a treia etapă, atunci când este cercetată eficacitatea acestuia. Materialele cu rezultatele testelor vor apărea în publicațiile naționale și de peste hotare în următoarele luni, a asigurat Rîjikov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0