Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

© REUTERS / Alkis Konstantinidis Пассажиры рейса из Амстердама в защитных масках прибывают в международный аэропорт в Афинах, Греция
 Пассажиры рейса из Амстердама в защитных масках прибывают в международный аэропорт в Афинах, Греция - Sputnik Moldova
Abonare
Admiterea studenților străini la studiile de zi la universitățile rusești depinde de eliminarea restricțiilor de intrare în țară.

CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Studenții străini vor putea intra pe teritoriul Rusiei pentru a studia la universități după eliminarea restricțiilor de intrare în țară, transmite serviciul de presă al Ministerului rus al Educației și Științei.

Anterior, s-a raportat că peste 100 de mii de studenți străini (inclusiv din Moldova) nu au putut să meargă în Rusia să studieze în universități din cauza pandemiei.

"Admiterea studenților străini la educație la zi în Federația Rusă depinde de ridicarea restricțiilor de intrare în țară. Până în prezent, restricțiile de intrare în Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Coreea de Sud au fost ridicate", este menționat în mesaj.

Luni a avut loc o conversație între președinții Rusiei și Moldovei. Președintele Igor Dodon l-a rugat pe Vladimir Putin să le permită studenților moldoveni care studiază în Federația Rusă să intre în țară.

Евгений Примаков - Sputnik Moldova
Rusia
Cote la studii în Rusia: Mai multe locuri pentru studenții străini

De asemenea, Chișinăul speră că Moscova va lua în considerare în viitorul apropiat posibilitatea reluării legăturilor aeriene și feroviare între cele două țări.

În urma negocierilor, președinții au ajuns la înțelegerea că în următoarele zile va avea loc o conversație telefonică între prim-miniștrii Rusiei și Moldovei cu privire la aceste înțelegeri și alte acorduri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0