Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul se convoacă în ședință: Ce vor discuta miniștrii

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii Guvernului Chicu se întrunesc astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt incluse doar nouă subiecte.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Data finală de disponibilitate a creditului oferit prin Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor în Republica Moldova, semnat la 25 iunie 2013, ar putea fi extinsă.

Roman Chircă - Sputnik Moldova
Expert: Va crește sau nu prețul la combustibil după aplicarea noii taxe de drum

O hotărâre în acest sens va fi examinată de miniștri în cadrul ședinței de astăzi Guvernului. Potrivit notei informative a hotărârii, extinderea datei finale este necesară din motivul progresului lent înregistrat de antreprenori la executarea lucrărilor, cauzat în general de incapacitatea financiară a acestora. În context, a fost elaborat Amendamentul 3 pentru modificarea prevederilor Contractului de Finanțare, care se referă la data finală de disponibilitate și termenul de finalizare a proiectului.

Amendamentul respectiv prevede extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate de BEI, în baza contractului de finanțare. Data finală de disponibilitate va fi extinsă până la 30 iunie 2021, iar finalizarea proiectului – până la 31 august 2024.

Proiectul de reabilitare a drumurilor III  prevede reparația a 176 de kilometri de drum. Valoarea totală a proiectului este de 150 de milioane de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0