Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragic: Câte gospodării au fost afectate de ploile torențiale

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Abonare
Ploaia de ieri a făcut ravagii în multe localități din țară. Cea mai afectată este zona de sud, unde zeci de gospodării au rămas înnămolite. Detalii am aflat de la ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.
Câte gospodării au fost afectate de ploile torențiale

Potrivit informațiilor oferite de către Liliana Pușcașu, în urma ploilor torențiale care au avut loc pe 29 septembrie, aproape 100 de gospodării din mai multe localități din sudul țării au fost inundate. Cea mai gravă situație a fost atestată în UTA Găgăuzia, Leova și Cimișlia.

Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități - Sputnik Moldova
Societate
FOTO: Ploile au lăsat în urmă distrugeri și necazuri
Astfel, la Comrat precipitațiile au înnămolit 39 de gospodării particulare, două depozite, fiind deteriorate și două conducte de alimentare cu gaze naturale. Salvatorii au evacuat 11 persoane și au deblocat mai multe unități de transport.

Alte 14 gospodării au fost afectate în localitatea Dezghingea din UTA Găgăuzia, unde pompierii au intervenit pentru a oferi ajutor. De intervenția angajaților  IGSU a fost nevoie și în localitatea Congazcic, unde precipitațiile au afectat și porțiuni din drumurile locale.

"În total, în UTA Găgăuzia au fost implicați pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale 43 angajați ai IGSU, opt autospeciale și opt moto-pompe hidraulice pentru intervenție. Totodată, de intervenția salvatorilor a fost nevoie și în alte localități din raionul Leova. Aici precipitațiile au afectat peste 20 de gospodării particulare din satele Sărata Răzeși, Tochile–Răducani, Tomai, Covurlui, Cuporani și Sărăteni", a declarat pentru Sputnik ofițerul de presă al IGSU.

De menționat este că, în prezent, în localitățile din sudul țării activează Comisia Pentru Situații Excepționale pentru estimarea prejudiciilor. În zonele afectate continuă să acorde asistență populației angajații IGSU, iar pentru gestionarea situației la fața locului a intervenit conducerea Inspectoratului, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu.  Lucrările de lichidare a consecințelor vor continua și astăzi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0