Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a decis! Sandu a fost înregistrată în cursa electorală

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a aprobat candidatura liderului PAS Maia Sandu la funcția de președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a înregistrat-o în cursa pentru fotoliul de șef de stat pe președintele PAS, Maia Sandu. 

Grupul de lucru a colectat în acest sens peste 20 de mii de semnături din 24 de unități administrativ-teritoriale de nivelul doi.

Второй тур местных выборов - Sputnik Moldova
Prezidențiale 2020: Câte secții de votare vor fi în Chișinău

CEC a declarat nule 2504 semnături, iar 20.330 de semnături (suficiente pentru înregistrare) se consideră legale și întrunesc cerințele stabilite de lege.

În aceste condiții, CEC a aprobat candidatura Maiei Sandu. 

Anterior, CEC a înregistrat alți cinci concurenți electorali. Este vorba despre candidatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” Andrei Năstase, Renato Usatîi din partea formațiunii „Partidul Nostru”, liberal-democratul Tudor Deliu, Igor Dodon, ales de adunarea cetățenilor, și Violeta Ivanov din partea Partidului „ȘOR”.

Comisia Electorală Centrală a refuzat însă înregistrarea lui Andrian Candu, după ce a descoperit mai multe nereguli în listele de subscripție. 

De asemenea, Comisia Electorală Centrală a înregistrat mai multe grupuri de inițiativă. Acestea au sarcina de a colecta semnături pentru Dorin Chirtoacă - mișcarea politică „Unirea”, Octavian Țîcu din partea PUN, Serghei Toma - Partidul Oamenilor Muncii, Alexandr Kalinin, Ion Costaș și Constantin Oboroc - ultimii trei fiind toți independenți.

Potrivit legislației, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0