Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din ce bani vor fi reabilitate drumurile naționale

© Guvernul Republicii Moldova Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”
Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi hotărârea cu privire la iniţierea negocierilor dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii privind prelungirea contractului de finanțare pentru reparația drumurilor naționale.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Inițiativa prevede prelungirea contractului de finanțare semnat de BEI și țara noastră în 2013 pentru reabilitarea drumurilor naționale. Nu s-a reușit utilizarea tuturor banilor prevăzuți în cadrul proiectului, așa că a fost nevoie de aprobarea unui nou amendament. 

Roman Chircă - Sputnik Moldova
Expert: Va crește sau nu prețul la combustibil după aplicarea noii taxe de drum
”Amendamentul are drept scopul de a extinde data finală de disponibilitate a resurselor financiare acordate pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță și implementarea proiectului. Astfel, proiectul se preconizează a fi finalizat până la data de 31 august 2024. BEI va oferi Moldovei sumele nedebursate din creditul acordat pentru a fi finalizate lucrările de reabilitare a drumurilor. Amendamentele nu contravin intereselor celor două părți”, a precizat ministrul Economiei, Sergiu Răilean. 

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi BEI, în valoare totală de 150 de milioane de euro, pentru realizarea proiectului de reabilitare a drumurilor naționale din țara noastră a fost semnat la Luxembourg pe 25 iunie 2013. Proiectul prevede reparația a 176 de kilometri de drum. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0