Euro și dolarul s-au scumpit și astăzi: Cursul valutar BNM

© Sputnik / Mihai CarausBалютный курс
Bалютный курс - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A doua zi consecutiv, leul moldovenesc se depreciază doar în raport cu rubla rusească în cotațiile valutare oficiale. Euro s-a scumpit astăzi cu 8 bani, iar dolarul american și leul românesc – cu câte 2 bani.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 30 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,96 lei, un euro – cu 19,83 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,07 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 septembrie 2020
Euro și dolarul s-au scumpit și astăzi: Cursul valutar BNM - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 septembrie 2020

În ultimele două zile, la cursul valutar al BNM, prețul euro a crescut cu 20 de bani, dolarul american s-a scumpit cu 10 bani și leul românesc a urcat cu 4 bani.

Курс валют - Sputnik Moldova
S-au scumpit euro și dolarul: Cursul BNM pentru astăzi

A doua zi consecutiv, rubla rusească se depreciază ușor în cotațiile oficiale, până la un prag ce le permite unităților de schimb valutar să ofere doar 21 de bani pentru o rublă.

Hrivna ucraineană a rămas la prețul anterior.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani la sfârșitul lunii august curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0