S-au scumpit euro și dolarul: Cursul BNM pentru astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc se apreciază astăzi doar în raport cu rubla rusească la cursul oficial valutar al Băncii Naționale. Euro s-a scumpit cu 12 bani, iar prețul dolarului a urcat cu 8 bani.  

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru marți, 29 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,94 lei, un euro – cu 19,75 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,05 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21,5 bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 29 septembrie
S-au scumpit euro și dolarul: Cursul BNM pentru astăzi - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 29 septembrie

Comparativ cu ziua de luni, prețul dolarului a urcat cu 8 bani în cotațiile valutare oficiale, euro s-a scumpit cu 12 bani, leul românesc a urcat cu 2 bani.

Монета номиналом один рубль. - Sputnik Moldova
Societate
De ce cursul rublei rusești este atât de mic în Moldova

Hrivna ucraineană este în creștere ușoară, dar a rămas la prețul anterior.

Rubla rusească scade ușor în cotațiile valutare, dar până la un prag ce le-ar permite unităților de schimb valutar să ofere astăzi doar 21 de bani pentru o rublă.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani la sfârșitul lunii august curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0