Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CS al ONU, declarație privind situația din Nagorno-Karabah

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация в зоне карабахского конфликта
Ситуация в зоне карабахского конфликта - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul de Securitate al ONU a condamnat aplicarea forței și este îngrijorarat de acutizarea situației din Nagorno-Karabah.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Consiliul de Securitate al ONU și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu informațiile privind amplele acțiunile de luptă care au loc în zona conflictului din Nagorno-Karabah. Acest lucru este menționat în materialele pe care le-a făcut publice președintele CS al ONU, Abdou Abarry, în urma discuțiilor care au avut loc în cadrul Consiliului, potrivit RIA Novosti.

”Ei (membrii Consiliului de Securitate – red.) au condamnat în cel mai aspru mod aplicarea forței și și-au exprimat regretul în legătură cu pierderile de vieți omenești”, a declarat Abarry.

Acutizarea conflictului în Nagorno-Karabah

Situația din Karabahul de Munte s-a agravat pe linia de contact în dimineața zilei de 27 septembrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui republicii nerecunoscute, militarii azeri au atacat localitățile de pe teritoriul Karabahului de Munte, inclusiv capitala acestuia Stepanakert.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Ministerul rus de Externe este îngrijorat de agravarea situației la granița armeano-azeră

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Armenia a declarat stare de război și mobilizare generală. În Azerbaidjan a fost instituită legea marțială, și acolo fiind anunțată mobilizarea parțială. Mai multe țări, inclusiv Rusia și Franța, au îndemnat părțile să dea dovadă de reținere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0