Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant! Peste o mie de cazuri de COVID într-o singură zi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Un record absolut de cazuri noi de COVID-19 s-a înregistrat astăzi în Republica Moldova. Statisticile alarmante arată că pandemia ia amploare.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că într-o singură zi s-au înregistrat 1013 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 sunt de import. În total au fost efectuate 3.472 de teste, dintre care primar au fost 3.161 şi repetat – 311. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 53 042 de cazuri.

Ученый в лаборатории, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul împotriva COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice
Din numărul total de persoane l-a care astăzi s-a confirmat prezența virusului în organism, 55 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 20 de medici, 28 de asistenți medicali și 7 persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent, 649 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 39 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Între timp, alte 418 persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 38 997 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus 10 persoane. Ministerul a transmis condoleanțe familiei Liliei Bantaș, consultant principal în cadrul Serviciului politici în domeniul managementului personalului medical și social, care a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Femeia avea doar 63 de ani.

© Photo : Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale Guvernul Republicii MoldovaLilia Bantaș, consultant din cadrul Ministerului Sănătății
 Alarmant! Peste o mie de cazuri de COVID într-o singură zi - Sputnik Moldova
Lilia Bantaș, consultant din cadrul Ministerului Sănătății

În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1320 de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0