Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Meciul Italia - Moldova: Componența echipei naționale

© Facebook / Federația Moldovenească de FotbalСборная Молдовы по футболу
Сборная Молдовы по футболу - Sputnik Moldova
Abonare
8 zile au rămas până la amicalul de lux Italia - Moldova, programat pe 7 octombrie la Florența, Italia. În pofida pandemiei de COVID-19, selecționerul Engin Firat va putea alinia cei mai bun unsprezece pentru meciul împotriva fostei campioane mondiale.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik, Ștefan Ursu. La națională va reveni Radu Gînsari, care a lipsit în meciurile de luna trecută cu Kosovo și Slovenia, din Liga Națiunilor. Mijlocașul lui Krylya Sovetov, care recent s-a logodit cu prezentatoarea TV, Anișoara Loghin, a fost accidentat.

Футбол. Товарищеский матч. Россия - Испания - Sputnik Moldova
Sport
Încă un jucător moldovean va evolua în liga a doua a României
Engin Firat a convocat 23 de jucători, dintre care doar cinci evoluează în competiția internă. Pe doi dintre ei i-am urmărit aseară din tribune la ultimul meci al etapei a 12-a din Divizia Națională, dintre Petrocub și FC Florești. Este vorba despre Sergiu Plătica și Vladimir Ambros, ultimul reușind o dublă. Un alt jucător de la Petrocub convocat la echipa națională, Petru Racu, a fost lăsat pe banca de rezerve. Petrocub s-a impus cu 4-0 la Hîncești și se află la 7 puncte distanță de liderul Sheriff, care îl trimite la selecționată pe fundașul Veaceslav Posmac.

În rest, amicalul cu Italia vom ataca cu 4 jucători din campionatul României, câte doi din campionatele Rusiei, Olandei, Azerbaidjanului și Sloveniei. De asemenea, avem jucători în competițiile din Italia, Turcia, Portugalia, Belarus, Ungaria, Slovacia și Elveția.

Cel mai titrat jucător moldovean, Alexandru Epureanu, a împlinit pe 27 septembrie vârsta de 34 de ani. El însă nu are cea mai bună stare morală acum. Echipa sa, Istanbul Bașakșehir, care este campioană în exercițiu a Turciei, a pierdut toate cele trei meciuri din noul sezon.

”Tricolorii” își pun speranțe în cei trei atacanți: Ion Nicolaescu, Vitalie Damașcan și Nicolae Milinceanu, care au înscris recent pentru echipele lor de club.

Amicalul cu Italia va fi un test important înaintea meciurilor cu Grecia și Slovenia din Liga Națiunilor. Cu elenii jucăm pe 11 octombrie la Atena, iar contra Sloveniei vom evolua la Chișinău trei zile mai târziu. Toate partidele se vor desfășura fără spectatori.

Lotul convocat de Engin Firat

Portari: Alexei Koșelev (Fortuna, Olanda), Nicolae Cebotari (Petrolul, România), Stanislav Namașco (Keşla, Azerbaidjan)

Футбол. ЧМ-2018. Матч Уругвай - Франция - Sputnik Moldova
Sport
Luis Suarez a părăsit Barcelona în lacrimi

Apărători: Igor Armaș (Voluntari, România), Oleg Reabciuk (Paços de Ferreira, Portugalia), Alexandru Epureanu (Istanbul BB, Turcia), Denis Marandici (Celje, Slovenia), Victor Mudrac (Slavia, Belarus), Artur Craciun (Honved, Ungaria), Dinu Graur (Astra, România), Veaceslav Posmac (Sheriff Tiraspol), Petru Racu, Sergiu Platica (ambii, Petrocub Hîncești)

Mijlocași: Artur Ionița (Benevento, Italia), Cătălin Carp (Ufa, Rusia), Eugeniu Cociuc (Sabah, Azerbaidjan), Radu Gînsari (Krylya Sovetov, Rusia), Vadim Rață (Chindia, România), Mihai Caimacov (Olimpija, Slovenia), Alexandru Suvorov (Sfîntul Gheorghe Suruceni)

Atacanți: Ion Nicolaescu (DAC Dunajská Streda, Slovacia), Vitalie Damașcan (Waalwijk, Olanda), Nicolae Milinceanu (Vaduz, Liechtenstein/Elveția).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0