Vremea se strică astăzi: Cod Galben de ploi puternice și vijelie

Abonare
Ploi abundente cu descărcări electrice și vânt puternic au anunțat meteorologii pentru astăzi. A fost instituit un Cod Galben de instabilitate atmosferică. După data de 2 octombrie iarăși se va încălzi, sunt așteptate maxime de 28..30 de grade Celsius. 

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Vremea se răcește astăzi, va ploua cu tunete și fulgere în toate regiunile Moldovei, iar vântul va sufla cu putere. Vor cădea ploi și în următoarele trei zile.

Furtună, fulger - Sputnik Moldova
Societate
Ploi puternice, vijelie și descărcări electrice: Iată de când

Maximele termice vor fi astăzi de numai +16..+19 grade Celsius în nord, +17..+20 de grade în centru și +18..+21 de grade în sud.

Un Cod Galben de instabilitate atmosferică a fost instituit de meteorologi pentru marți, 29 septembrie. Ploile vor cădea pe parcursul zilei în averse puternice, însoțite de descărcări electrice, cu o cantitate de 15-49 de litri pe metru pătrat. Izolat, ploile vor fi și mai puternice, cu o cantitate a precipitațiilor de 50-70 de litri pe metrul pătrat.

Vântul se va înteți mult și local va căpăta caracteristicile vijeliei – va sufla în rafale de până la 15-18 metri pe secundă.

Presiunea atmosferică va fi scăzută.

Răcirea vremii la sfârșit de septembrie este un fenomen normal pentru Republica Moldova, influențat de un ciclon din Oceanul Atlantic care traversează teritoriul țării noastre, a declarat pentru Sputnik șeful Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Ghenadie Roșca.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 29 septembrie - 5 octombrie
Vremea se strică astăzi: Cod Galben de ploi puternice și vijelie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 29 septembrie - 5 octombrie

Menționăm că, după o perioadă secetoasă îndelungată, ploile sunt foarte necesare acum - cerealele de toamnă au nevoie de umiditate.

Miercuri, 30 septembrie, sunt așteptate maxime termice ale aerului cu un grad în scădere: +15..+18 grade Celsius în nord, +16..+19 grade în centru și +17..+20 de grade în sud.

Vremea se va menține răcoroasă până pe 2 octombrie, după care iarăşi sunt așteptate temperaturi de +28..+30 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0