Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ioniță: Moldovenii nu sunt consumatori de cultură

© Sputnik / OsmatescoВячеслав Ионицэ
Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul economic Veaceslav Ioniță a vorbit într-un interviu pentru Sputnik Moldova despre locul culturii în lista de valori a majorității moldovenilor.
Veaceslav Ioniță, despre cultură

În acest an, din bugetul de stat au fost alocate 350 de milioane de lei pentru cultură. Veaceslav Ioniță consideră că investițiile statului în acest domeniu sunt modeste, dar, pe de altă parte, cultura nu prezintă interes sporit nici pentru cetățeni. 

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Patrimoniul nevăzut: Zeci de obiective care ar putea atrage turiști, nevalorificate

"Este greu de făcut concluzii dacă statul ar putea investi mai mult sau mai puțin, în special în condițiile actualei crize. Problema nu este însă în politicienii care nu investesc, ci în societatea noastră, care nu este consumătoare de produse culturale. (...)10 procente este vina statului care trebuie să întrețină activitatea culturală și 90 la sută - vina noastră. Întrebați-vă când ultima dată ați fost la Filarmonică la spectacol sau la un alt teatru? Fiecare om, dacă ar fi onest, nu ar mai avea obiecții față de politicieni sau altcineva. Biletele sunt ieftine, însă sălile pustii. Care este sensul să faci teatre, dacă niciun om nu vine la spectacol?", a remarcat interlocutorul.

Cu toate acestea, expertul a remarcat că instituțiile culturale au nevoie de suportul statului și nici într-un caz nu trebuie lăsate de izbeliște.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0