Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi sau nu sistat procesul educațional: Ce spune Dodon

© REUTERS / INQUAM PHOTOS / Octav GaneaMăsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul
Măsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării Igor Dodon, a anunțat subiectele discutate la întâlnirea din această dimineață cu Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Posibilitatea sistării procesului educațional, dar și a stopării activităților economice nu sunt examinate de autoritățile de la Chișinău, chiar dacă sâmbătă, 26 septembrie, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la aproape 900 de persoane. Precizarea a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după întâlnirea cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Grceanîi. Mai mult, Dodon spune că spitalele fac față numărului mare de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. 

Резервный госпиталь COVID-19 в автоцентре Москва - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Numărul infestaților a ajuns azi la aproape 900

„Suntem îngrijorați de numărul mare de cazuri care s-a înregistrat săptămîna trecută. Vă informez că sistemul medical este pregătit pentru a face față acestei situații. Rata de ocupare a locurilor în spitalelel pentru copii este de 40%, iar pentru maturi este de 75%. Locuri în spitale sunt și situația este gestionată de sistemul medical”, a declarat șeful statului. 

Dodon spune că spitalele sunt asigurate cu toate consumabilele necesare pentru tratarea persoanelor pozitive la COVID-19. Acesta a confirmat că sunt mai multe cazuri de infestare în Parlamentul Republicii Moldova, iar conducerea Legislativului urmează să ia o decizie privind activitatea de mai departe a instituției. 

Președintele a declarat că la momentul de față autoritățile nu examinează posibilitatea de a stopa activitățile economice în Republica Moldova, în legătură cu situația COVID-19. 

„Noi trebuie să dăm posibilitatea agenților economici să activeze, iar noi vom gestiona situația în continuare. Același lucru se referă la sistemul educațional. Nu examinăm, la etapa aceasta, ținând cont de cifrele pe care le avem, posibilitatea de sistare a sistemului educațional în Republica Moldova”, a mai spus președintele. 

Potrivit lui, pentru țara noastră este important să obțină cât mai repede vaccinul împotriva noului tip de coronavirus. În acest context, autoritățile de la Chișinău s-au adresat oficial Federației Ruse pentru a primi vaccinul imediat ce acesta va trece toate etapele de avizare la nivel internațional. 

Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI>>>

Amintim, săptămâna trecută în Republica Moldova a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. 868 de oameni au fost testați pozitiv doar într-o singură zi. Starea de urgență în sănătate publică expiră la data de 30 septembrie. Autoritățile urmează să decidă cu privire la prelungirea sau sistarea acesteia, în rumătoarele zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0