Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu economia în cazul unei noi carantine

© Sputnik / Mihai CarausRoman Chircă
Roman Chircă  - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, expertul economic Roman Chircă a vorbit despre efectele unei eventuale carantine asupra sectoarelor economiei din țara noastră.
Efectele asupra economiei în cazul unei eventuale carantine

Expertul economic Roman Chircă spune că pandemia a afectat toate sectoarele economiei din Republica Moldova. Cea mai grea și incertă perioadă a fost atunci când în țară era stare de urgență, însă și în prezent sunt resimțite efectele măsurilor restrictive.

Nici acum pandemia nu bate în retragere, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. Mulți oameni sunt îngrijorați de faptul că ar putea fi instituită din nou carantina. Acest lucru ar putea provoca efecte dezastruoase asupra economiei. 

"O eventuală carantină ar paraliza în totalitate economia țării. Am văzut cât de afectată a fost țara  acele două luni în lipsă de activitate. Efectele negative în cazul instituirii carantinei le depășesc cu mult pe cele pozitive […]. Autoritățile vor trebui să decidă și să ia în calcul toți factorii sociali, economici ș.a.", a explicat Roman Chircă.

Amintim că recent și șeful statului Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că nu și-ar dori din nou instituirea unor măsuri restrictive ca în luna martie, când toată populația practic a stat în carantină, întrucât "introducerea unor restricții mai dure acum în economie ar însemna mari pierderi".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0