Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conflictul din Nagorno-Karabah: Îndemnul președintelui Dodon

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut apel la cetățenii de etnie azeră și armeană din țară „să nu aducă conflictul pe teritoriul Republicii Moldova”.

CHIȘINĂU, 28 sept. - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a îndemnat părțile la conflictul din Nagorno-Karabah să înceteze focul și să revină la negocieri.

Карабах - Sputnik Moldova
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

„Pe noi ne îngrijorează situația care s-a creat în jurul Karabah-ului. Mă refer la ultimele evenimente dintre Azerbaidjan și Armenia. Ambele state sunt prietene ale Republicii Moldova. Avem relații foarte bune, la nivelul cel mai înalt cu conducerea ambelor state. De aceea vin cu un mesaj de a fi oprit focul, pentru că acolo se trage din tunuri”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a făcut apel la liniște și pace. Președintele s-a adresat de asemenea reprezentanților diasporei azere și armene care locuiesc în Republica Moldova.

„Am avut întrevederi cu conducerea ambelor diaspore și am subliniat că suntem un stat în care trăiesc sute de etnii. Eu vă rog foarte mult să păstrăm calmul în Republica Moldova. Înțelegem că situația nu este simplă, există multe emoții, dar mă adresez vouă dragi cetățeni ai Republicii Moldova de etnie armeană și azeră - nu aduceți aceste conflicte în interiorul Republicii Moldova. La noi trebuie să fie liniște, pace, fără proteste și destabilizări”, a mai adăugat șeful statului.

Amintim, printr-o hotărâre a Guvernului Republicii Armenia a fost anunțată starea de război și mobilizarea generală. Decizia va intra în vigoare din momentul publicării. Personalul atașat trupelor este îndemnat să se prezinte la comisariatele militare teritoriale, a scris prim-ministrul armean, Nikol Pașinean. Anterior, stare de război și mobilizare generală au declarat autoritățile autoproclamatei republici Karabah-ul de Munte.

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0