Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsuri dure! Ce se întâmplă cu mașinile parcate neregulamentar

© Sputnik / Мирослав Ротарь mașini parcate pe drum
 mașini parcate pe drum - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferii care parchează neregulamentar ar putea rămâne fără automobile. Ca să-și recupereze mașinile, conducătorii auto vor plăti între 1000 și 2500 de lei, în funcție de greutatea vehiculului.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Autoritățile vor să pună capăt obiceiului de a parca neregulamentar și încearcă să-i responsabilizeze pe șoferi prin măsuri mai aspre. Astfel, de astăzi toate mașinile lăsate la întâmplare sunt transportate la o parcare specială.

Polițiștii moldoveni, dotați cu mașinii noi  - Sputnik Moldova
Video
Polițiștii moldoveni, dotați cu 52 de mașini de teren noi
Conducătorii autor vor trebui să achite toate cheltuielile de ridicare, transportare și depozitare a automobilului. Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a declarat pentru Sputnik Moldova că măsura este aplicată de astăzi și niciun șofer nu va scăpa de această pedeapsă dacă va încălca legea. 

”Procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional este gestionat printr-o platformă electronică de către Serviciile de gardă ale Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Direcției patrulare Centru a Inspectoratului național de securitate publică și Dispeceratul SRL „MAGDA TUR”, este vorba despre o companie”, a declarat Natalia Golovco. 

Inspectorii de patrulare vor ridica vehiculul în cazul în care:

  • Șoferul a fost înlăturat de la conducerea mașinii și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor.
  • Staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public.
  • Mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare.
  • Dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Cheltuielile suportate de șoferii care parchează mașinile în locurile interzise

© Photo : Inspectoratul General al PolițieiSancțiuni pentru șoferi
Măsuri dure! Ce se întâmplă cu mașinile parcate neregulamentar - Sputnik Moldova
Sancțiuni pentru șoferi

Autoturismele vor fi duse la o parcare din comuna Trușeni, care se află pe strada Calea Trușenilor nr.46, iar șoferii care se vor pomeni în asemenea situații vor putea apela pentru detalii la poliție și vor putea accesa pagina web a parcării speciale parcarespeciala.md

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0