Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri prezidențiale în Moldova: Secții de votare peste hotare - câte vor fi

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală s-a întrunit astăzi în ședință. Printre subiectele abordate este și numărul secțiilor de votare în afara țării.

CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 139 de secții de votare pentru scrutinul din 1 noiembrie, în afara țării. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi cu votul a opt membri.

Inițial, Comisia Electorală Centrală propune deschiderea a 145 de secții de votare în străinătate. Deși anterior CEC informa că 202 de secții de votare vor fi deschise în străinătate pentru alegerile prezidențiale.

Vasile Tarlev - Sputnik Moldova
Un fost premier, despre viitorul Moldovei după alegeri

Asta după ce 60 030 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflați în străinătate, precum și domiciliați în stânga Nistrului s-au înregistrat prealabil. Ulterior, Comisia a sesizat Serviciul Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă. 

Din totalul de 139 de secții, cele mai multe, 30 la număr, vor fi deschise în Italia. Alte 17 secții de votare se vor deschide în Federația Rusă, iar câte 12 în România și SUA. În Franța moldovenii vor putea vota în cadrul a 8 secții, cei din Marea Britanie în 7 secții, iar cei din Germania vor fi repartizați la 6 secții deschise pe teritoriul acestui stat. În Canada, Irlanda, Spania – câte 4 secții, Portugalia – 3 secții, Israel, Turcia și Ucraina – câte 2 secții. De asemenea, în alte 21 de state precum Grecia, Belgia și China va fi deschisă câte o secție de votare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0