Cât costă valutele în weekend la cursul BNM și la bănci 

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Cursul valutar oficial anunțat de BNM pentru vineri, 25 septembrie, ultima zi lucrătoare a săptămânii, este valabil și în weekend, pe 26 și 27 septembrie. Vă spunem și cât costă euro și dolarul la bănci.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru 25-27 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,77 lei, un euro – cu 19,53 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,00 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 25 septembrie
Cât costă valutele în weekend la cursul BNM și la bănci  - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 25 septembrie

Prețul dolarului american a urcat cu 8 bani în cotațiile oficiale ale BNM de la sfârșitul săptămânii. Prețul euro a coborât cu un ban.

Schimb valutar - Sputnik Moldova
Situații neplăcute la punctele de schimb valutar: Iată ce se întâmplă de fapt

Hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească au înregistrat fluctuații nesemnificative și au rămas la prețul anterior.

Cele mai importante bănci din Chișinău cumpără zilele acestea dolarul cu 16,77 lei - 16,78 lei și îl vând în medie cu 16,98 lei - 16,99 lei.

Băncile cumpără euro cu 19,62 lei – 19,66 lei și îl vând cu 19,85 lei – 19,88 lei.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani  la sfârșitul lunii august curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0