Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Satele Moldovei: Cum vor dezvolta localnicii turismul

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Tăut
Lucia Tăut - Sputnik Moldova
Abonare
Mai există o speranță. Unii oameni de la sate doresc să-și transforme gospodăriile în pensiuni pentru a-i primi pe turiștii moldoveni și pe cei din străinătate.
Satele Moldovei: Cum vor dezvolta localnicii turismul

În această vară am avut frumoasa ocazie să redescoperim destinațiile turistice din țara noastră. Cu siguranță, mulți moldoveni au rămas impresionați de locurile fantastice și deosebite din Moldova, mulți dintre ei nici nu au intuit că există asemenea destinații.

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Patrimoniul nevăzut: Zeci de obiective care ar putea atrage turiști, nevalorificate
De exemplu, Lucia Tăut a cutreierat Republica Moldova în lung și-n lat. Și-a propus să aleagă un program activ, sănătos și captivant care presupune promovarea mișcării în aer liber, formarea stilului sănătos de viață și legătura cu natura. Astfel, una dintre activitățile preferate au devenit drumețiile.

"Am descoperit peisaje absolute extraordinare. Îi îndemn pe toți să iasă din zona de confort și să pornească la drum", a spus ea.

Totodată, Lucia Tăut a mărturisit că întotdeauna a fost fascinată să afle istoriile de viață ale oamenilor, iar în această vară a avut prilejul să întâlnească oameni cu adevărat deosebiți. Și unde dacă nu în satele Moldovei ar putea să-și îndeplinească această dorință.

"Este adevărat și trist că multe sate au rămas pustiite, dar am vizitat și multe localități în care oamenii speră să-și dezvolte o mică afacere. Oameni doresc să-și transforme locuința într-o pensiune, într-un loc unde vor putea să găzduiască turiști. Mai avem o speranță", a punctat ea.

Lucia Taut a mai adăugat că în acest an turismul local a cunoscut posibilități de dezvoltare și perspective.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0