Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor anticovid

© SUSANA VERAЖенщины бьют в кастрюли и сковородки во время акции протеста перед началом общенациональной феминистской забастовки в Международный женский день на площади Пуэрта-дель-Соль в Мадриде
Женщины бьют в кастрюли и сковородки во время акции протеста перед началом общенациональной феминистской забастовки в Международный женский день на площади Пуэрта-дель-Соль в Мадриде - Sputnik Moldova
Abonare
În capitala Spaniei au avut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Șantier, construcția blocurilor locative - Sputnik Moldova
Scandalos: De ce ați ruinat economia dacă este așa cum spune Furtună?

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0