Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandalos: De ce ați ruinat economia dacă este așa cum spune Furtună?

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaȘantier, construcția blocurilor locative
Șantier, construcția blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Dincolo de aspectele morale pe care le acuză scandaloasa declarație de aseară a șefului ANSP, Nicolae Furtună, mai există un aspect la care, mă tem, nici Furtună, nici autoritățile în general nu au o explicație.

Și anume, de ce, domnilor, ați oprit economia din cauza COVID-19, dacă oricum cei care aveau de murit oricum au să moară, așa cum afirmă Furtună?

De ce ați lăsat atâția oameni fără un loc de muncă, de ce le-ați ruinat afacerile la care oamenii au muncit o viață întreagă, de ce ați ținut atâta lume în casă, le-ați îngrădit accesul în spitale, în școli, în parcuri, de ce ați închis bisericile? Aceasta este o întrebare la care este obligat să răspundă nu doar șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, dar și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, dar și premierul Ion Chicu.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
Expert, despre afirmațiile lui Furtună - Nimeni nu are dreptul să decidă cine să moară

Și vreau să vă atrag atenție că respectivii domni și doamne sunt datori să dea societății un răspuns punctul, iar o eventuală demisie sau demitere a lui Furtună din funcția de șef al ANSP nu este în măsură să explice gesturile autorităților.

Declarația lui Furtună nu doar că este suspectă de cinism, dar trădează și inconsecvența lui și, în general, a autorităților în gestionarea situației provocată de coronavirus. Acestea au aplicat cele mai aspre restricțiile și amenzi astronomice, fatale pentru multe din puținele afaceri care mai erau în Republica Moldova, atunci când aveam câteva zeci sau în jur de o sută de infectați pe zi, astăzi însă când avem sute de infectați nu mai avem practic nicio restricție. Are cineva o explicație pentru asta?

Amintim că ieri seara șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că 99% din decesele înregistrate ca provocatede COVID-19 au murit persoane care au avut cel puţin o comorbitate, iar peste 70% din decese sunt persoane care au avut cel puţin două comorbităţi.

Nuntă - Sputnik Moldova
De ce ne isterizează nunta lui Chicu în timp ce nici nu ne îngrijorează cel ce bate la ușă
„Patologia cardiovasculară predomină, persoanele cu diabet zaharat sunt vulnerabile, de când spunem noi că obezitatea este factor de risc pentru maladiile netransmisibile şi pentru alte maladii. În COVID, obezitatea a jucat un rol decisiv. Mai mult de 1/3 din persoanele care au decedat aveau diferit grad de obezitate. Din COVID trebuia să facem multe concluzii, inclusiv astea. Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.  Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, şi în Republica Moldova”, declară Nicolae Furtună la o televiziune din Capitală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0