Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu: Acest Parlament trebuie dizolvat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a reacționat în această dimineață la activitatea deputaților în cadrul primelor două ședințe din sesiunea toamnă-iarnă.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. „Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere”. De această părere este prim-ministrul Ion Chicu și a fost făcută publică pe pagina sa de Facebook. Reacția premierului vine după ce deputații s-au adunat joi și vineri în ședințe plenare pentru a dezbate mai multe proiecte înaintate de Guvern, printre care modificarea Legii bugetului de stat, dar și cel al asigurărilor sociale.

”Am avut prima ședință a Parlamentului. Populismul e mai grav ca virusul și seceta. Oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate. Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere”, scrie Chicu.

Și președintele țării, Igor Dodon, susține că actualul Parlament trebuie dizolvat cât mai curând.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
PSRM despre activitatea în Parlament: Am fi putut reuși mai multe

Recent, șeful statului spunea că „suntem într-o situație deloc simplă când vorbim de acest Parlament, care nu corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019. Au apărut transfugi. Noi am început coaliția în martie cu 57 de deputați, acum suntem la limită. Nu am primit niciun deputat din alt partid să treacă la noi. Unul de la PSRM a încercat să plece de la noi, cel care făcea live-uri din lanuri și l-am adus acasă”.

Președintele a îndemnat politicienii să fie corecți și responsabili atunci când fac declarații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0