Vânt și ploi în Moldova: Patru alerte meteo sunt în vigoare

CC0 / Pixabay / O12 / Гроза
Гроза - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă sunt posibile ploi slabe în sud, iar duminică sunt așteptate ploi cu descărcări electrice în toate regiunile. Un Cod Galben de intensificări ale vântului a fost instituit pentru 26 și 27 septembrie. 

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. În aceste două zile de weekend sunt posibile intensificări ale vântului de până la 15-20 de metri pe secundă – un Cod Galben a fost instituit de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). 

Дождь в Москве - Sputnik Moldova
Alertă meteo: Nou Cod Galben pentru 26 și 27 septembrie

Pentru sâmbătă, 26 septembrie, meteorologii prevăd maxime de +23..+26 grade Celsius în nord, +24..+27 grade în centru și +25..+28 grade în sud. Pentru regiunea de sud sunt anunțate ploi slabe.

Duminică, 27 septembrie, sunt așteptate maxime mai mari cu două grade, potrivit celei mai recente prognoze meteo, dar și ploi cu descărcări electrice în toate regiunile.

Pe 26 și 27 septembrie presiunea atmosferică va fi scăzută.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 26 septembrie - 2 octombrie
Vânt și ploi în Moldova: Patru alerte meteo sunt în vigoare - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 26 septembrie - 2 octombrie

Luni, 28 septembrie, maximele termice ale aerului vor reveni la nivelul celor de sâmbătă: +23..+26 grade Celsius în nord, +24..+27 grade în centru și +25..+28 grade în sud.

Кубок Молдовы по воздухоплаванию Небо Молдовы 2017 - Sputnik Moldova
Meteo: Pericol major - ce se întâmplă cu presiunea atmosferică săptămâna aceasta

Patru alerte meteo sunt în vigoare zilele acestea. Codul Galben de intensificări ale vântului a fost emis astăzi pentru 26 și 27 septembrie - vântul va sufla din sud-est în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

A fost prelungit și Codul Galben de pericol excepțional de incendiu, din cauze naturale, ca efect al secetei prelungite - pe 26 și 27 septembrie „se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural”, a anunțat SHS.

Până pe 28 septembrie, mai sunt în vigoare Codul Portocaliu și Codul Galben de secetă hidrologică.

Codul Portocaliu de secetă hidrologică a fost instituit de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinele râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

Codul Galben de secetă hidrologică a fost anunțat pentru râul Prut, pe sectorul Criva – Costești și pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0