Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mesajul lui Sobianin către locuitorii Moscovei în legătură cu situația epidemică

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaЖенщина на удаленной работе у себя дома в Ростове-на-Дону
Женщина на удаленной работе у себя дома в Ростове-на-Дону - Sputnik Moldova
Abonare
În legătură cu evoluția situației epidemiologice, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, le cere angajatorilor din capitala Rusiei ca angajații întreprinderilor să muncească de la distanță.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a recomandat tuturor angajatorilor să transfere cât mai mulți angajați în regim de la distanță, pe fundalul amenințării răspândirii coronavirusului. Mesajul a fost publicat pe site-ul personal al primarului, informează RIA Novosti.

”Desigur, fără a aduce atingere proceselor de lucru de bază din organizația dvs. și intereselor consumatorilor”, a specificat în mesajul său Sobianin.

Sobianin a instruit, de asemenea, să asigure respectarea strictă a măsurilor de siguranță sanitară și epidemiologică la locul de muncă, inclusiv dezinfectarea, utilizarea echipamentului individual de protecție, distanța socială, măsurarea temperaturii și testarea COVID-19.

În plus, primarul a cerut locuitorilor vârstnici și persoanelor cu boli cronice din Moscova să treacă la un regim la distanță sau să-și ia o vacanță din 28 septembrie.

Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova
Rusia
Peste 40 de milioane de teste la COVID-19 au fost efectuate în Rusia

"Locuitorii Moscovei de peste 65 de ani și cetățenii mai tineri care suferă de boli cronice nu ar trebui să iasă iasă din case sau să părăsească ograda caselor din afara orașului fără o nevoie specială. Vă rugăm să opriți temporar contactul cu rudele și prietenii care locuiesc separat. Mersul și educația fizică în aer liber nu sunt limitate”, este menționat în mesaj.

Sobianin a explicat că la Moscova există „o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de coronavirus” și, odată cu venirea vremii reci, va fi o creștere a numărului de răceli. El a chemat toți locuitorii Moscovei să respecte regimul purtării măștilor și de mănuși în transportul public, magazine și alte locuri publice.

”Nu vrem cu toții să ne întoarcem la restricțiile dure din această primăvară. Sper că putem evita acest lucru. Dar numai dacă avem grijă de noi înșine și de oamenii apropiați", a conchis primarul.

În ajun, la Moscova, pentru prima dată de la sfârșitul lunii iunie, au fost înregistrate peste o mie de cazuri de COVID-19. De la începutul epidemiei, în Rusia au fost înregistrate 1.128.836 de cazuri de infecție, aproape 20 de mii de pacienți au murit, 929 de mii de persoane sau însănătoșit.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0