Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărturii în exclusivitate: Cum au intervenit pompierii la Filarmonică - Video

© Sputnik / Mihai CarausПожар в здании Филармонии
Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova vă prezintă în exclusivitate mărturiile unui pompier care a intrat printre primii în clădirea Filarmonicii Naționale după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Reporterul Sputnik Moldova a reușit să discute cu unul dintre pompieriu care au  intrat printre primii în clădirea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Este vorba de Comandantul Adjunct al Detașamentului Botanica, Veaceslav Demean, care a mărturisit că la acel moment se instaurase un adevărat haos.

”Prima impresie a fost că era un haos total. Autospecialele nu vedeau unde să se amplaseze deoarece erau automobile parcate și pe stânga, și pe dreapta. lumea intra în panică. Am intervenit prompt. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. A fost un lucru dificil. Ardedea a fost anume de la acoperiș. Avem o înălțime foarte mare. Focul se răspândea pin golurile tavanului”, a declarat pompierul.

Totodată, Veaceslav Demean și-a exprimat regretul că nu au reușit să salveze multe bunuri care erau parte al patrimoniului național.

Potrivit pompierului, incendiul a fost unul deosebit de complicat din cauza că nu se putea afla exact calea de răspândire a focului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0