Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La ce etapă sunt negocierile cu privire la creditul rusesc?

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a vorbit despre etapa la care se află negocierile cu privire la creditul rusesc pe care țara noastră urmează să-l acceseze. Șeful statului a dat asigurări că documentul va fi semnat în câteva săptămâni.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că săptămâna aceasta au avut loc negocieri între reprezentanții Ministerelor Finanțelor ale Republicii Moldova și Federației Ruse cu privirea la creditului rusesc, în valoare de 200 milioane de euro.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Credit de urgență pentru agricultori: Anunțul făcut de șeful statului
Igor Dodon a făcut precizările în cadrul emisiunii sale online săptămânale „Președintele răspunde”.

”Eu cred că în decurs de câteva săptămâni vor fi încheiate tratativele, iar documentul va ajunge la Parlament pentru a fi semnat”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova are nevoie de rezerve financiare, iar creditul rusesc este o salvare pentru țara noastră, mai ales acum, în această perioadă dificilă. Șeful statului crede că toți deputații vor vota pentru acest proiect în luna octombrie, ca până la sfârșitul anului banii să fie deja în țară. 

Guvernul Republicii Moldova a convenit anterior asupra unui credit în valoare de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă, dar contractarea lui a fost blocată printr-o decizie a Curții Constituționale, la sesizarea forțelor politice de opoziție, care au contestat acordul încheiat de părți. Acum, autoritățile trebuie să negocieze creditul din nou.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0